Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- friss szerecsendió
- 150 g fagyasztott zöldbab
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 2 db tojás
- 100 g trappista sajt
- 400 ml tej
- 1 csomag leveles tészta
- A tálaláshoz
- friss rukkola
Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- friss szerecsendió
- 150 g fagyasztott zöldbab
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 2 db tojás
- 100 g trappista sajt
- 400 ml tej
- 1 csomag leveles tészta
- a tálaláshoz
- friss rukkola
Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a bacont, majd jöhet rá az apróra vágott hagyma, fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, rárakjuk a babot, borsót, és 5 percig pirítjuk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A tojást, a reszelt sajtot és a tejet összekeverjük. A piteformába nyomkodjuk a leveles tésztát, egy villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 3 percig sütjük, majd kivesszük. Ekkor mehet rá a zöldség, majd a tojásos keverék. Visszatesszük 25 percre, majd feljebb kapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és további 10 percig sütjük. Friss rukkolával tálaljuk.
Ha tetszett a megúszós quiche receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!