Hirdetés

Megúszós quiche

Hozzávalók

1
18 cm nagyságú piteformához:
+
4 szelet bacon
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
friss szerecsendió
150 g fagyasztott zöldbab
150 g fagyasztott zöldborsó
2 db tojás
100 g trappista sajt
400 ml tej
1 csomag leveles tészta
A tálaláshoz
friss rukkola
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Megúszós quiche

A jó öreg quiche: bármivel variálhatjátok, fagyasztott zöldségek most előnyben!
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm nagyságú piteformához:
+
4 szelet bacon
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
friss szerecsendió
150 g fagyasztott zöldbab
150 g fagyasztott zöldborsó
2 db tojás
100 g trappista sajt
400 ml tej
1 csomag leveles tészta
A tálaláshoz
friss rukkola
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a bacont, majd jöhet rá az apróra vágott hagyma, fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, rárakjuk a babot, borsót, és 5 percig pirítjuk. Ezután hagyjuk kihűlni. 

A tojást, a reszelt sajtot és a tejet összekeverjük. A piteformába nyomkodjuk a leveles tésztát, egy villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 3 percig sütjük, majd kivesszük. Ekkor mehet rá a zöldség, majd a tojásos keverék. Visszatesszük 25 percre, majd feljebb kapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és további 10 percig sütjük. Friss rukkolával tálaljuk.

Ha tetszett a megúszós quiche receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások