Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Óriás almás palacsinta

Hozzávalók

2
darabhoz
+

A tésztához

120 g natúr joghurt
80 g zabpehely
1 mk sütőpor
3 csipet őrölt fahéj
1 ek méz
40 ml tej
2 ek cukor
2 db tojás
2 db alma

A raguhoz

3 ek barna cukor
3 db alma
1 - 2 csipet őrölt fahéj
1 tk méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Óriás almás palacsinta

Ha már kipróbáltátok a japán palacsintát, az ananászos palacsintát és esetleg még a francia rakott palacsintát is, na akkor itt van egy újabb recept, nehogy pala nélkül maradjatok! Elég megúszós reggeli lett, ráadásul mivel óriás méretekről beszélünk, ezért a serpenyő felett sem kell órákig állni, mivel elég lesz kettőt sütni belőle. Szuperfinom reggeli, csekkoljátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
darabhoz
+

A tésztához

120 g natúr joghurt
80 g zabpehely
1 mk sütőpor
3 csipet őrölt fahéj
1 ek méz
40 ml tej
2 ek cukor
2 db tojás
2 db alma

A raguhoz

3 ek barna cukor
3 db alma
1 - 2 csipet őrölt fahéj
1 tk méz
Bevásárlólistához adom

A tésztához az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat és lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és kb. 22 cm-es palacsintasütőben vagy serpenyőben 2 nagy palacsintát sütünk belőle (ha kisebb formánk van, osszuk háromfelé a tésztát). Vastagabb, amerikai, pufi palacsinták lesznek belőle.

A raguhoz való almát is meghámozzuk, kivágjuk a magházat és kisebb kockákra vágjuk. A barna cukrot egy száraz serpenyőben 1 evőkanál vízzel elkezdjük karamellizálni, rádobáljuk az almát, szórunk rá kevés fahéjat és mézet, kicsit átforgatjuk, 2-3 percig kevergetjük a serpenyőben, majd a palacsintákra halmozva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások