Hirdetés

Óriás almás palacsinta

Hirdetés

Óriás almás palacsinta

Ha már kipróbáltátok a japán palacsintát, az ananászos palacsintát és esetleg még a francia rakott palacsintát is, na akkor itt van egy újabb recept, nehogy pala nélkül maradjatok! Elég megúszós reggeli lett, ráadásul mivel óriás méretekről beszélünk, ezért a serpenyő felett sem kell órákig állni, mivel elég lesz kettőt sütni belőle. Szuperfinom reggeli, csekkoljátok!
Hirdetés

Hozzávalók 2 darabhoz

A tésztához:

  • 120 g natúr joghurt
  • 80 g zabpehely
  • 1 mk sütőpor
  • 3 csipet őrölt fahéj
  • 1 ek méz
  • 40 ml tej
  • 2 ek cukor
  • 2 tojás
  • 2 alma

A raguhoz:

  • 3 ek barna cukor
  • 3 alma
  • 1-2 csipet őrölt fahéj
  • 1 tk méz

A tésztához az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat és lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és kb. 22 cm-es palacsintasütőben vagy serpenyőben 2 nagy palacsintát sütünk belőle (ha kisebb formánk van, osszuk háromfelé a tésztát). Vastagabb, amerikai, pufi palacsinták lesznek belőle.

Fotó: Szilágyi Nóri

A raguhoz való almát is meghámozzuk, kivágjuk a magházat és kisebb kockákra vágjuk. A barna cukrot egy száraz serpenyőben 1 evőkanál vízzel elkezdjük karamellizálni, rádobáljuk az almát, szórunk rá kevés fahéjat és mézet, kicsit átforgatjuk, 2-3 percig kevergetjük a serpenyőben, majd a palacsintákra halmozva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások