Hozzávalók
- 55 g kukoricadara
- 400 ml tej
- só
- 6 db tojás
- 150 g cheddar sajt
- 150 g cukkini
- 2 ek étolaj
- 5 szelet prosciutto crudo
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 8 szem koktélparadicsom
- 40 g madársaláta
Hozzávalók
- 55 g kukoricadara
- 400 ml tej
- só
- 6 db tojás
- 150 g cheddar sajt
- 150 g cukkini
- 2 ek étolaj
- 5 szelet prosciutto crudo
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 8 szem koktélparadicsom
- 40 g madársaláta
A polenta-frittata első lépéseként a kukoricadarát egy sütőbe tehető serpenyőbe szórjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, és közepes hőfokon, forrástól számítva, sűrűn megkeverve kb. 5 percig főzzük. Akkor jó, amikor a kukoricadara megpuhult, és krémesen lágy állagú polentát kapunk.
A tojásokat egy tálban felverjük, a polentához adjuk, átkeverjük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 8 percre. A cukkiniket 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és erős hőfokon 1 perc alatt megsütjük a cukkiniket, majd megsózzuk. Ha megsült a frittata, kivesszük a sütőből, rátesszük a meghajtott prosciuttót, megszórjuk a lila hagymával, a sült cukkinivel, az felezett koktélparadicsomokkal és a madársalátával, és tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a polenta-frittata receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!