Hozzávalók
A töltelékhez
- 150 g túró
- 30 g mazsola
- 25 g kristálycukor
- ½ db citrom héja
Az áztatáshoz
- 500 ml tej
- 2 db tojás
- 50 g kristálycukor
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt csillagánizs
- ½ tk őrölt szegfűbors
- ½ tk őrölt szegfűszeg
Az összeállításhoz
- 4 szelet kalács
- 80 g baracklekvár
- 30 g vaj
- 30 g tört törökmogyoró
- 30 g NUTELLA®
Hozzávalók
A töltelékhez
- 150 g túró
- 30 g mazsola
- 25 g kristálycukor
- ½ db citrom héja
Az áztatáshoz
- 500 ml tej
- 2 db tojás
- 50 g kristálycukor
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt csillagánizs
- ½ tk őrölt szegfűbors
- ½ tk őrölt szegfűszeg
Az összeállításhoz
- 4 szelet kalács
- 80 g baracklekvár
- 30 g vaj
- 30 g tört törökmogyoró
- 30 g nutella®
A Rákóczi túrós french toasthoz először elkészítjük a tölteléket, ehhez a túrót villával áttörjük, és kikeverjük a mazsolával, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Következő lépésben elkészítjük az áztató folyadékunkat, ehhez a tejet összekeverjük a tojásokkal, a cukorral és a fűszerekkel.
A kalácsszeleteket megkenjük a baracklekvárral, majd belehalmozzuk a tölteléket, ezután összefordítunk két szeletet, és az így kapott szendvicseket óvatosan az áztató folyadékba helyezzük oldalanként 2-3 percre, hogy jól magába szívja a fűszeres tejet.
Ezután a vajat közepes lángon felhevítjük egy sütésálló serpenyőben, és a kalácsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Megszórjuk a tört törökmogyoróval, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, végül NUTELLA®-val megcsorgatva tálaljuk.
Ha tetszett a Rákóczi túrós french toast receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több reggelirecept a Street Kitchen oldaláról:
Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val