Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 db kápia paprika (130 g/db)
- 150 g főtt sonka
- 3 db tojás
- 175 ml tejföl
- 2 ek étkezési keményítő
- ½ csokor petrezselyemzöld
- 120 g trappista sajt
- 50 g fagyasztott zöldborsó
- 1 csomag quiche bolti tészta (300 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 0.25 csokor apróra vágott snidling
Sonkás pite
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 db kápia paprika (130 g/db)
- 150 g főtt sonka
- 3 db tojás
- 175 ml tejföl
- 2 ek étkezési keményítő
- ½ csokor petrezselyemzöld
- 120 g trappista sajt
- 50 g fagyasztott zöldborsó
- 1 csomag quiche bolti tészta (300 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 0.25 csokor apróra vágott snidling
A sonkás pite töltelékéhez az olajat egy serpenyőbe öntjük. A vörös- és fokhagymákat finomra vágjuk, majd az olajon közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk őket, és egy tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a 0,5 cm-es kockákra vágott kápia paprika, a tojások és a főtt sonka. Mehet bele a tejföl, a keményítő, a finomra vágott petrezselyem és a nagy lyukú reszelőn lereszelt trappista sajt kb. ¾-e, illetve a zöldborsó is. Alaposan átkeverjük a tölteléket.
Kihajtogatjuk a quiche tésztát, és belerakjuk a piteformába. Erre jöhet a töltelék, majd a maradék reszelt sajt. Betoljuk a pitét a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc sütés után kivesszük a sütőből. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és ha langyosra hűlt, ehetjük is.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a sonkás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!