Hozzávalók
A spenótos sajtkrémhez
- 2 ek étolaj
- 90 g friss spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 125 g sajtkrém
A bundás kenyérhez
- 3 db tojás
- só
- 4 szelet kenyér
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 100 g aszalt paradicsom
- 10 g friss spenótlevél
- 80 g feta sajt
Hozzávalók
A spenótos sajtkrémhez
- 2 ek étolaj
- 90 g friss spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 125 g sajtkrém
A bundás kenyérhez
- 3 db tojás
- só
- 4 szelet kenyér
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 100 g aszalt paradicsom
- 10 g friss spenótlevél
- 80 g feta sajt
A spenótos-sajtkrémes bundás kenyérhez először közepes lángon olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a spenótot és a zúzott fokhagymát, picit megsózzuk, majd 2-3 perc alatt összefonnyasztjuk. Alaposan kinyomkodjuk a felesleges nedvességet a spenótból, és egy konyhai aprítógépbe tesszük a sajtkrémmel együtt, majd krémesre zúzzuk az egészet.
A bundás kenyérhez a tojásokat egy tálban felverjük és sózzuk. Kb. 170 fokra melegítjük az olajat. A kenyereket beleforgatjuk a felvert tojásba és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük az olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük a kenyereket, leitatjuk róluk a felesleges olajat és megkenjük őket a spenótos krémmel. A tetejére teszünk pár egész spenótlevelet, egy kevés felaprított aszalt paradicsomot, és rámorzsoljuk a feta sajtot.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a spenótos-sajtkrémes bundás kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A bundás kenyér bármilyen formában egy isteni reggeli tud lenni. Mutatunk még néhány változatot, ha megjött hozzá a kedvetek!
Grillezett bundás kenyér fűszeres sertésszűzzel