Hozzávalók
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 385 g finomliszt
- 15 g kakaópor
- 1 csipet só
- 120 g kristálycukor
- 100 g puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 1 ek étolaj
A tetejére
- 250 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
- kakaópor
Hozzávalók
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 385 g finomliszt
- 15 g kakaópor
- 1 csipet só
- 120 g kristálycukor
- 100 g puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 1 ek étolaj
A tetejére
- 250 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
- kakaópor
A sütőporos kakaós gofri recept első lépéseként a sütőport, a lisztet, a kakaóport és a sót összekeverjük. A cukrot egy tálban kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, majd mehet bele a tej és a sütőporos liszt is. Csomómentesre keverjük a tésztát. 1-1 nagyobb evőkanállal teszünk belőle a felmelegített, enyhén kiolajozott gofrisütő mélyedéseibe, és pár perc alatt aranybarnára sütjük a gofrikat, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez egy keverőtálban kihabosítjuk a mascarponét, majd hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát. A kész krémet nyomózsákba töltjük, a gofrikra nyomjuk, és kevés kakaóporral megszórva tálaljuk őket.
- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a sütőporos kakaós gofri receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!