Hirdetés
Bespájzolva

Sütőtökös gofri sós karamellel

Hozzávalók

2
főre
+
300 g sütőtök
150 g liszt
40 g cukor
0.25 csomag sütőpor
50 g vaj
½ tk fahéj
½ tk szegfűszeg
2 db tojás
250 ml tej

A sós karamellhez

150 g cukor
40 g vaj
180 ml tejszín
½ tk só

A kandírozott dióhoz

200 ml víz
200 g cukor
3 ág kakukkfű
6 db szegfűszeg
1 kis marék dió
A sütőtököt 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sütőtökös gofri sós karamellel

Ha van egy ráérős reggeled, amikor valami édesre vágysz, és a hűtőben lapul némi maradék sütőtök is, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnod! Fogyasztása szigorúan az ágyba visszabújva javasolt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g sütőtök
150 g liszt
40 g cukor
0.25 csomag sütőpor
50 g vaj
½ tk fahéj
½ tk szegfűszeg
2 db tojás
250 ml tej

A sós karamellhez

150 g cukor
40 g vaj
180 ml tejszín
½ tk só

A kandírozott dióhoz

200 ml víz
200 g cukor
3 ág kakukkfű
6 db szegfűszeg
1 kis marék dió
A sütőtököt 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, az olvasztott vajat, a fahéjat, a szegfűszeget és a tojássárgáját, és fokozatosan elkezdjük hozzáadni a tejet. Egy robotgép segítségével csomómentesre keverjük.

A sütőtököt egy villa vagy botmixer segítségével pépesítjük, és ezt is a masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tésztánkba.

Felforrósított gofrisütőben kisütjük a gofrikat.

A sós karamellhez egy edényben elkezdjük karamellizálni a cukrot. Amikor teljesen felolvadt, beledobjuk a vajat. Addig kevergetjük, míg egynemű masszát nem kapunk. (Vigyázzunk, nehogy megégjen, amennyiben szükséges, húzzuk le a főzőlapról!) Ha összeállt a karamell a vajjal, felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a sót is. Vegyük figyelembe, hogy ahogy hűl, úgy sűrűsödik a karamell, tehát célszerű közvetlen fogyasztás előtt készíteni.

A kandírozott dióhoz 1/1-es cukorszirupot készítünk a következőképpen: felforralunk 200 ml vizet 200 gramm cukorral, beledobjuk a kakukkfüvet és a szegfűszeget. Ha a cukor elolvadt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a diót. Hagyjuk állni benne pár percet, majd a diót kiszedjük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 10-12 percre 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Tálalásnál nyakon öntjük a gofrit a sós karamellel, és rámorzsoljuk a kandírozott diót.  

Sütőtökös gofri sós karamellel

Ha tetszett a sütőtökös gofri sós karamellel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások