Hozzávalók
- 200 - 250 g sütőtök
- 100 g finomszemű zabpehely
- 1 csipet fahéj
- 0.25 db frissen reszelt szerecsendió
- 1 tk vaníliakivonat
- 500 ml mandulatej
- 2 ek méz
- 1 ek pirított pekándió
Hozzávalók
- 200 - 250 g sütőtök
- 100 g finomszemű zabpehely
- 1 csipet fahéj
- 0.25 db frissen reszelt szerecsendió
- 1 tk vaníliakivonat
- 500 ml mandulatej
- 2 ek méz
- 1 ek pirított pekándió
A kis kockákra vágott sütőtököt 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Egy keveset félreteszünk a tálaláshoz, a többit egy aprítógépben pürésítjük.
A zabpelyhet összekeverjük a fűszerekkel, a vaníliával, és ráöntünk 200 ml felmelegített mandulatejet. 5 percig hagyjuk állni. Ezután belekeverjük a sütőtökpürét, a mézet, a maradék tejet, és 10 percig rotyogtatjuk.
Tálakba szedjük a sütőtökkockákkal, és pekándióval megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtökös zabkása receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!