Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

9
darabhoz
+

A tésztához

1 csomag nyújtott rétestészta
olvasztott vaj a kenéshez

A töltelékhez

olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
200 g friss spenót (150 g fagyasztott)
100 g feta sajt
1 ek tejföl
bors
szerecsendió

A tetejére

1 db tojássárgája
1 ek tej
½ marék szezámmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Villámgyors spenótos feta sajtos péksüti

Reggeli rohanás közepette, hajlamosak vagyunk rá, hogy nem reggelizünk. Sokunk egy kávéval indul neki a napnak, de jobb esetben útközben azért bekapunk valamit a pékségben. A péksüteményeket mindenki szereti és néha különösen jól esik, hogy nem csak kakaós csiga van a polcokon. Most hoztunk nektek egy sós, spenótos verziót, amit bátran készítsetek el otthon, és a másnapi reggeli már meg is van oldva.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

9
darabhoz
+

A tésztához

1 csomag nyújtott rétestészta
olvasztott vaj a kenéshez

A töltelékhez

olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
200 g friss spenót (150 g fagyasztott)
100 g feta sajt
1 ek tejföl
bors
szerecsendió

A tetejére

1 db tojássárgája
1 ek tej
½ marék szezámmag
Bevásárlólistához adom

Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.A krémhez aprítóba tesszük a kihűlt spenótot, a feta sajtot és a tejfölt, megfűszerezzük és összemixeljük.

A sütőt alsó felső sütésen 190 fokra melegítjük. A réteslapokat kihajtogatjuk, majd egymásra tesszük őket úgy, hogy közben a lapokat vajjal megkenjük. 9 egyforma kockára vágjuk. A kockát képzeletben megfelezzük, majd az egyik felét keresztben 3 helyen késsel bevágjuk, a másik felét megkenjük a krémmel, a széleket pedig felvert tojássárgája és tej keverékével. Villa segítségével lenyomkodjuk a széleket és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejüket tojásos tejjel lekenjünk, megszórjuk szezámmaggal és kb. 18 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások