Hirdetés

Wow! Csokis gofri sóskaramell-öntettel

Hozzávalók

kb.
8
darabhoz

A gofrihoz:

270 g liszt
50 g kakaópor
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 tojás
90 g barna cukor
450 ml tej
125 ml olívaolaj
1 marék apróra vágott étcsoki

A sóskaramell-öntethez:

100 g cukor
120 ml szobahőmérsékletű tejszín
1 nagyobb csipet só (elhagyható)

A tálaláshoz:

200 ml hideg tejszín
2 ek porcukor
étcsoki
Hirdetés

Wow! Csokis gofri sóskaramell-öntettel

Léteznek olyan kaják, amik mindenféle magyarázat nélkül a legtöbb ember számára reggelinek számítanak. Ilyen a gofri is, azzal a különbséggel, hogy gofrit többnyire azért ebéd utáni desszertként vagy vacsorára is tök szívesen eszünk. Nóri most egy sós karamell öntetes csokis gofrit dobott össze, amit garantáltan ti is bármikor megkívántok!
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
8
darabhoz

A gofrihoz:

270 g liszt
50 g kakaópor
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 tojás
90 g barna cukor
450 ml tej
125 ml olívaolaj
1 marék apróra vágott étcsoki

A sóskaramell-öntethez:

100 g cukor
120 ml szobahőmérsékletű tejszín
1 nagyobb csipet só (elhagyható)

A tálaláshoz:

200 ml hideg tejszín
2 ek porcukor
étcsoki

A gofrihoz a lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. A barna cukrot kikeverjük az olajjal, hozzákeverjük a tojást, a tejet, végül az egész mehet a kakaóporos liszthez. Beleforgatjuk a tésztába a csokidarabokat és olajjal átkent gofrisütőben megsütjük a gofrikat.

A karamellöntethez egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, majd félrehúzzuk a lángról és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt, megsózzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínhabhoz kemény habbá verjük a hideg tejszínt, a vége felé pedig belekeverjük a porcukrot. A puha gofrikat a tejszínhabbal, a karamellöntettel és csokidarabkákkal megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások