Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
1 csomag krémsajt (150 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
1 üveg pesztó (185 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
100 g pizzamozzarella
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
10 g vaj
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 db olajban eltett szárított paradicsom
Hozzávaló kipipálva
20 g dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából

Egy igazán gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept, ami tutira feldobja az ünnepi asztalt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
1 csomag krémsajt (150 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
1 üveg pesztó (185 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
100 g pizzamozzarella
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
10 g vaj
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 db olajban eltett szárított paradicsom
Hozzávaló kipipálva
20 g dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A karácsonyfa elkészítéséhez a leveles tésztákat kicsomagoljuk, majd a rajta lévő sütőpapírral együtt egymásra fektetjük, és a kés tompa élével hosszanti alakban fenyőfa alakot vágunk belőle úgy, hogy a sütőpapírt ne vágjuk el, így mindkét tészta ugyanolyan formájú lesz.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, légkeveréses fokozaton. A krémsajtot a pesztóval egy tálban összekeverjük, majd az egyik formázott tésztára kenjük. A mozzarellát lereszeljük, majd a pesztós rétegre szórjuk.  A másik formázott tésztát ennek a tetejére illesztjük, és a széleit lenyomkodjuk. 

A sütőpapírral együtt tepsire tesszük a tésztát, majd vízszintes irányban, egymástól 3 cm távolságra bevagdossuk a tésztát a szélétől majdnem a közepéig, és az így kapott “ágakat” megcsavarjuk.

Tojással megkenjük a tetejét, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük, a tetejét még forrón megkenjük a vajjal. Végül kockázott szárított paradicsommal és aprított dióval díszítjük fel a karácsonyfát.

pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából
Pesztós-sajtos karácsonyfa leveles tésztából

Elkészítési idő: 25-30 perc

Ha tetszett a gesztenyés muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több ünnepi fogás:

Narancsos kacsás pirított tészta
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Cserépedényben sült töltött káposzta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?