Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

A klasszikus céklasaláta

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg cékla
1 tk egész kömény
100 ml ecet (10 %-os)
80 g cukor
2 tk só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A klasszikus céklasaláta

Szerintem a legnépszerűbb formája a céklának, az ecetes céklasaláta, amit szinte mindenki boltban vagy piacon szerez be. De nem muszáj minden alkalommal megvenni, hiszen te is elkészítheted és sokkal egyszerűbb összedobni, mint gondolnád! :)
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg cékla
1 tk egész kömény
100 ml ecet (10 %-os)
80 g cukor
2 tk só
Bevásárlólistához adom

A céklákat alaposan megmossuk és megfőzzük őket kb. 1 óra alatt, meghámozzuk, majd felszeleteljük fél centi vastagra. 700 ml vizet felteszünk forrni a köménnyel, majd ha felforrt, mehet bele a cukor, a só, és az ecet.

Az ecetes céklasaláta tálalása

Ezután a főzőlevet leszűrhetjük, ha nem akarjuk, hogy a köménymagok benne legyenek a savanyúságban. Az ecetes lébe beletesszük a felszeletelt céklát. Érdemes egy napig állni hagyni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Ha tetszett a céklasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások