Hirdetés

A zseniális dödölle

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli (tisztított mennyiség)
só, bors
300 g liszt
150 g füstölt szalonna
4 fej hagyma
tejföl a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A zseniális dödölle

A dödölle a legkirályabb köretek közé tartozik, de igazából ha sok-sok tejfölt és dupla adag szalonnát teszel rá, akkor akár főfogásként is megállja a helyét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli (tisztított mennyiség)
só, bors
300 g liszt
150 g füstölt szalonna
4 fej hagyma
tejföl a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A vizet megsózzuk, a krumplit puhára főzzük. Amikor megpuhultak a krumplik, a vízzel együtt összetörjük, borsozzuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. (Ne zárjuk el alóla a lángot!) Ha a lisztet teljesen sikerült elkeverni, akkor lezárhatjuk a lángot.

A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a pirult szalonnakockákat kiszedjük és félretesszük. A zsírban elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát (ha kevésnek találjuk a szalonna zsírját, akkor kiegészíthetjük egy kis sertészsírral vagy olajjal).

A dödölle tálalása

Amikor a hagymadarabok pirulni kezdtek, a krumplis masszából két zsírozott evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a hagymás zsírba, és minden oldalukat aranybarnára pirítjuk. Ha megsültek a galuskák, tejföllel meglocsolva és a sült szalonnakockákkal megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a dödölle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások