Hozzávalók
- 1 kg krumpli (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 300 g liszt
- 150 g füstölt szalonna
- 4 fej hagyma
- tejföl a tálaláshoz
Hozzávalók
- 1 kg krumpli (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 300 g liszt
- 150 g füstölt szalonna
- 4 fej hagyma
- tejföl a tálaláshoz
A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A vizet megsózzuk, a krumplit puhára főzzük. Amikor megpuhultak a krumplik, a vízzel együtt összetörjük, borsozzuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. (Ne zárjuk el alóla a lángot!) Ha a lisztet teljesen sikerült elkeverni, akkor lezárhatjuk a lángot.
A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a pirult szalonnakockákat kiszedjük és félretesszük. A zsírban elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát (ha kevésnek találjuk a szalonna zsírját, akkor kiegészíthetjük egy kis sertészsírral vagy olajjal).
Amikor a hagymadarabok pirulni kezdtek, a krumplis masszából két zsírozott evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a hagymás zsírba, és minden oldalukat aranybarnára pirítjuk. Ha megsültek a galuskák, tejföllel meglocsolva és a sült szalonnakockákkal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a dödölle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!