Hirdetés

Az eredeti Cézár-öntet

Hozzávalók

2 db tojássárgája
1 gerezd fokhagyma lereszelve
½ tk dijoni mustár
3 db szardella
1 tk Worcester szósz
150 ml olaj
50 ml olívaolaj
só, bors
20 g parmezán
½ db citrom leve
egy kevés víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az eredeti Cézár-öntet

Rengeteg receptnél az van, hogy teljesen eltér az eredeti verziótól: nincs ez másként a Cézár-öntetnél sem: az eredeti receptben nincs joghurt, sem tejföl, és szardellával készül. Aki szereti a pikáns dolgokat, mindenképpen próbálja ki! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 db tojássárgája
1 gerezd fokhagyma lereszelve
½ tk dijoni mustár
3 db szardella
1 tk Worcester szósz
150 ml olaj
50 ml olívaolaj
só, bors
20 g parmezán
½ db citrom leve
egy kevés víz
Bevásárlólistához adom

A tojássárgákat egy tálban elkeverjük a fokhagymával, a mustárral, a szétnyomkodott szardellával, és a Worcester szósszal. Ezután szép lassan hozzácsorgatjuk a kétfajta olajat, miközben habverővel keverjük az egészet, hogy ne csapódjon ki. Miután felvette az összes olajat, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt, és elkeverjük az egészet a citromlével. Ha kicsit hígabb öntetet szeretnénk, adjunk hozzá egy kis vizet. Friss salival tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások