Hirdetés

Cseresznyebefőtt

Hozzávalók

2
nagy üveghez
+
1 ½ kg cseresznye
1 l víz
300 g cukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cseresznyebefőtt

A cseresznyebefőtt húsokhoz és sütikhez is egyaránt illik, szóval ha kaptatok egy nagy adag cseresznyét, vagy épp a kertetekben roskadozik a gyümölcsfa, és már nem tudtok többet enni belőle, akkor irány a konyha, és el is kezdődhet a befőzés.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
nagy üveghez
+
1 ½ kg cseresznye
1 l víz
300 g cukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
Bevásárlólistához adom

A cseresznyéket megmossuk, és leszedjük a szárait. A befőttesüvegeket forró vízzel átöblítjük, majd megtöltjük a cseresznyeszemekkel. A vizet a cukorral, a fahéjrúddal és a szegfűszeggel felforraljuk, majd a cseresznyékre öntjük. Mindegyik befőttesüvegre rázárjuk a tetejét. Előveszünk egy nagy, magasabb falú lábast (ha van egy rácsunk, belerakjuk), beletesszük a befőttesüvegeket, felöntjük a ¾-éig vízzel, majd felforraljuk, végül alacsony lángon, épphogy csak gyöngyözve főzzük a befőttet 20 percig. Ezután vagy hagyjuk kihűlni a vízben a befőttet, vagy kivesszük őket, becsavarjuk egy törülközőbe, és így hagyjuk kihűlni. 

Ha tetszett a cseresznyebefőtt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások