Hirdetés
Karácsonyi menü

Csipkebogyószörp

Hozzávalók

1.5
literhez
+

Hozzávalók

500 g csipkebogyó
2 l víz
600 g cukor
2 ek hibiszkusz
1 db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csipkebogyószörp

Sokan nem foglalkoznak a csipkebogyóval, mert macerás, szőrös, magos, pepecs munka vele dolgozni. Na, ez a recept garantáltan nem problémás, mégis szuper finom, úgyhogy fogjatok hozzá nyugodtan!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1.5
literhez
+

Hozzávalók

500 g csipkebogyó
2 l víz
600 g cukor
2 ek hibiszkusz
1 db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A bogyókat megmossuk, és aprítóban ledaráljuk. Közben egy lábasban vizet forralunk, és amikor felaprítottuk a csipkét, beleöntjük a vízbe. Amint felforr, lekapcsoljuk a lángot, 20 percet állni hagyjuk, majd egy konyharuhán keresztül átszűrjük az italt. 

Hagyjuk, hogy kicsöpögje magát, kinyomkodjuk, majd a leszűrt lébe belerakjuk a cukrot, a hibiszkuszt és a citromlevet, és 20 percig főzzük. A kész szörpöt leszűrjük, és alaposan fertőtlenített üvegekbe töltjük. Hűvös helyen tároljuk.

Csipkebogyószörp elkészítése

Ha tetszett a csipkebogyószörp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások