Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g csipkebogyó
- 2 l víz
- 600 g cukor
- 2 ek hibiszkusz
- 1 db citrom leve
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g csipkebogyó
- 2 l víz
- 600 g cukor
- 2 ek hibiszkusz
- 1 db citrom leve
A bogyókat megmossuk, és aprítóban ledaráljuk. Közben egy lábasban vizet forralunk, és amikor felaprítottuk a csipkét, beleöntjük a vízbe. Amint felforr, lekapcsoljuk a lángot, 20 percet állni hagyjuk, majd egy konyharuhán keresztül átszűrjük az italt.
Hagyjuk, hogy kicsöpögje magát, kinyomkodjuk, majd a leszűrt lébe belerakjuk a cukrot, a hibiszkuszt és a citromlevet, és 20 percig főzzük. A kész szörpöt leszűrjük, és alaposan fertőtlenített üvegekbe töltjük. Hűvös helyen tároljuk.
Ha tetszett a csipkebogyószörp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!