Hozzávalók
- 500 g eper
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
- 500 g eper
- pár csepp citromlé
Az egyszerű eperlekvár elkészítéséhez először az epreket megmossuk, kicsumázzuk, egy lábasba dobjuk, és alacsonyabb lángon kb. 40 percig főzzük, hogy szép, selymes lekvárállagot kapjunk. Botmixerrel párat zúzhatunk rajta, hogy még simább legyen, és hozzácsepegtetjük a citromlevet.
Egyet forralunk rajta, és kész is a lekvárunk. Alaposan kimosott/kifőzött befőttesüvegbe töltjük a lekvárt, és 5 percre a feje tetejére állítjuk.
Elkészítési idő: 50-60 perc
Ha tetszett az eperlekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!