Hozzávalók
- 30 g vaj
- 500 g franciasaláta-mix
- 7 db savanyú uborka (kb. 300 g) (5-8 cm-es)
- 1 db alma (120 g tisztítva)
- 100 g majonéz
- 200 g tejföl
- 1 ek mustár
- 25 ml a savanyú uborka levéből
- 1 ek porcukor
- só, fehér bors
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 30 g vaj
- 500 g franciasaláta-mix
- 7 db savanyú uborka (kb. 300 g) (5-8 cm-es)
- 1 db alma (120 g tisztítva)
- 100 g majonéz
- 200 g tejföl
- 1 ek mustár
- 25 ml a savanyú uborka levéből
- 1 ek porcukor
- só, fehér bors
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
A franciasaláta elkészítéséhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a franciasaláta-mixet ráöntjük, és 4-5 percig pirítjuk. Ha valaki teljesen puhán szereti a zöldségeket, akkor kb. 50 ml vizet is öntsön alá, és párolja tovább. Miután megpuhultak a zöldségek, egy nagy keverőtálba öntjük őket.
Az uborkát felkarikázzuk, az almát felkockázzuk, és a keverékhez adjuk őket. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a mustárt és az uborka levét, majd beleszórjuk a porcukrot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!