Hirdetés

Fűszeres narancs chutney

Hozzávalók

2
db 170 ml-es üveghez
+
6 ek barna cukor
1 fej nagy vöröshagyma
1 mk só
2 csipet bors
5 db narancs
1 db citrom
2 db alma
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi szerecsendió
1 késhegynyi gyömbér
1 ek almaecet
1 marék mazsola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fűszeres narancs chutney

A chutney egy nagyon különleges cucc, mivel édeskés is, savanykás is, de ezen felül némelyik még csíphet is. Igazából egy fűszeres szószféleségről beszélünk, ami nagyon jól illik húsokhoz, salátákhoz, vagy igazából mártások helyett bármihez, amihez szeretnétek. Mi most egy narancsos változatot hoztunk, próbáljátok ki ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
db 170 ml-es üveghez
+
6 ek barna cukor
1 fej nagy vöröshagyma
1 mk só
2 csipet bors
5 db narancs
1 db citrom
2 db alma
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi szerecsendió
1 késhegynyi gyömbér
1 ek almaecet
1 marék mazsola
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriAz almát és a hagymát megpucoljuk, majd kisebb kockákra vágjuk. 1 ek cukrot karamellizálunk, rádobjuk a hagymát és 3-4 percig kevergetjük, majd jöhet az alma, amivel 10 percig pároljuk, közben rálocsolunk fél deci vizet. A narancsok héját levágjuk, a fehér résszel együtt, majd a hártyákat is eltávolítjuk egy éles késsel.

Fotó: Szilágyi Nóri

Összevágjuk a filézett narancsot és az edénybe dobjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes lángon, kevergetve addig főzzük amíg összeesnek a gyümölcsök (kb. 40 perc). Még forrón tiszta üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások