Hozzávalók
- 2 l víz
- 2 púpozott ek só
- 1 csokor kapor
- 2 fej fokhagyma
- 2 kg kovászolni való uborka
- 1 db nagyobb burgonya
Hozzávalók
- 2 l víz
- 2 púpozott ek só
- 1 csokor kapor
- 2 fej fokhagyma
- 2 kg kovászolni való uborka
- 1 db nagyobb burgonya
A burgonyát héjastul megfőzzük félig. A kaprot és a megtisztított uborkákat egymásra pakolva belerakjuk az üvegbe. Rádobjuk a fokhagymát is. A sót elkeverjük a hideg vízben, ráöntjük az uborkára. A burgonya egyik felét meghámozzuk és a hámozott felével az uborkák tetejére rakjuk, letakarjuk fóliával vagy egy kistányérral és 3-5 napig napos meleg helyen érleljük. 3 nap után érdemes megkóstolni, ha nem elég érett, akkor még hagyni. Ha jónak ítéljük, kivesszük a burgonyát, leszűrjük és az uborkát üvegekbe töltve hűtőbe rakjuk.