Hirdetés

Házi kovászos uborka egy kis csavarral

Hozzávalók

Hozzávalók
5
literes üveghez
2 l víz
2 púpozott ek só
1 csokor kapor
2 fej fokhagyma
2 kg kovászolni való uborka
1 nagy burgonya
Hirdetés

Házi kovászos uborka egy kis csavarral

Hoztunk nektek egy gluténmentes kovászos uborka receptet: titka, hogy krumplival készül. Nekünk nagyon bejött, próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
5
literes üveghez
2 l víz
2 púpozott ek só
1 csokor kapor
2 fej fokhagyma
2 kg kovászolni való uborka
1 nagy burgonya

A burgonyát héjastul megfőzzük félig. A kaprot és a megtisztított uborkákat egymásra pakolva belerakjuk az üvegbe. Rádobjuk a fokhagymát is. A sót elkeverjük a hideg vízben, ráöntjük az uborkára. A burgonya egyik felét meghámozzuk és a hámozott felével az uborkák tetejére rakjuk, letakarjuk fóliával vagy egy kistányérral és 3-5 napig napos meleg helyen érleljük. 3 nap után érdemes megkóstolni, ha nem elég érett, akkor még hagyni. Ha jónak ítéljük, kivesszük a burgonyát, leszűrjük és az uborkát üvegekbe töltve hűtőbe rakjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások