Hirdetés

Házi ajvár pofonegyszerűen

Hozzávalók

2 db padlizsán
4 db kápia paprika
1 db hegyes erős paprika, vagy más csípős dolog
1 db paradicsom
1 fej fokhagyma
Só, bors
½ dl olívaolaj
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi ajvár pofonegyszerűen

Ajvár: a kerti grillezések, a horvátországi pljeskavica sütések, meg úgy általában az egész nyár elmaradhatatlan kelléke. Persze a boltban is lehet kapni, de miért ne csinálnátok meg inkább otthon, friss alapanyagokból, adalékcuccok nélkül, ráadásul sokkal finomabban?! Mutatunk egy villámgyors verziót, amit pofonegyszerű összedobni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

2 db padlizsán
4 db kápia paprika
1 db hegyes erős paprika, vagy más csípős dolog
1 db paradicsom
1 fej fokhagyma
Só, bors
½ dl olívaolaj
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A zöldségeket előkészítjük a sütéshez: ehhez a padlizsánokat félbevágjuk és hosszában, majd keresztben is beirdaljuk a húsukat egy késsel, hogy amikor megsültek, könnyebben ki tudjuk majd kaparni a húsukat. A fokhagymát beleültetjük egy darab alufóliába felöntjük olívaolajjal és becsomagoljuk. A beirdalt padlizsánt, a becsomagolt fokhagymát és egy paradicsomot egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk.

ajvar_1.jpg

A padlizsánok felületét bekenjük egy kis olívaolajjal és megszórjuk őket sóval. Egy másik tepsin a paprikákat is bedobjuk a sütőbe a padlizsánok fölé és az egészet kb. fél óra alatt alatt, 200 fokon addig sütjük, amíg a paprikák szép feketére nem sülnek. A megsült paprikákat átrakjuk egy tálba és alufóliával letakarva hagyjuk őket kihűlni.

ajvar_3_1.jpg

Amíg a paprikák kihűlnek, kezelésbe vesszük a többi zöldséget: a padlizsán húsát egy kanállal kikaparjuk és bedobjuk egy aprítógépbe, a megsült fokhagymákat kinyomkodjuk, ez is mehet a padlizsán mellé, ahogyan a paradicsom is. A kihűlt paprikák héját lehúzzuk, a csumájukat és a magokat eltávolítjuk, majd mehet ez is az aprítóba.

ajvar_2_1.jpg

Az egészet lepürésítjük, de csak annyira, hogy még egy kicsit rusztikus, darabos maradjon. A kész ajvárt átöntjük egy tálba, adunk hozzá egy jó adag olívaolajat, sót, borsot és egy kevés citromlevet. Alaposan összekeverjük és pár órán keresztül hűtőben érleljük.

ajvar_6_1.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?