Hirdetés

Házi gulyáskrém, ami mindent visz

Hozzávalók

4 - 5
db. 150 ml-es üveghez:
7 kápia paprika
2 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 zellerszár
700 g passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
2 ek olaj
1 tk őrölt kömény
3 pirospaprika
Hirdetés

Házi gulyáskrém, ami mindent visz

Hagyjuk a bolti krémeket, mert házilag százszor jobbat lehet csinálni, ilyen többek között a gulyáskrém is. Hűtőben rengeteg ideig eláll és a magyaros kajákat iszonyúan feldobja, mindenképpen próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
db. 150 ml-es üveghez:
7 kápia paprika
2 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 zellerszár
700 g passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
2 ek olaj
1 tk őrölt kömény
3 pirospaprika

A sütőt a legmagasabb fokozatra felmelegítjük és bedobunk 3 paprikát egy tepsin sülni, úgy, hogy szinte teljesen megégjen a héja. Ha már fekete, kivesszük, belerakjuk egy tálba és fóliával lefedjük, majd így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, leszedjük a héját, kiszedjük a magjait és feldaraboljuk.

Egy lábasban egy kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Felkockázzuk a többi paprikát, zellerszárat és ezt is hozzáaadjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Visszatoljuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a passatával és a sült paprika darabokat is belerakjuk. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatva főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha már majdnem a felére csökkent, leturmixoljuk és üvegekbe töltjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások