Hozzávalók
- 7 db kápia paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db zellerszár
- 700 g passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 3 ek pirospaprika
Hozzávalók
- 7 db kápia paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db zellerszár
- 700 g passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 3 ek pirospaprika
A sütőt a legmagasabb fokozatra felmelegítjük és bedobunk 3 paprikát egy tepsin sülni, úgy, hogy szinte teljesen megégjen a héja. Ha már fekete, kivesszük, belerakjuk egy tálba és fóliával lefedjük, majd így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, leszedjük a héját, kiszedjük a magjait és feldaraboljuk.
Egy lábasban egy kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Felkockázzuk a többi paprikát, zellerszárat és ezt is hozzáaadjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Visszatoljuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a passatával és a sült paprika darabokat is belerakjuk. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatva főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha már majdnem a felére csökkent, leturmixoljuk és üvegekbe töltjük.