Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Juhtúrós körözöttel töltött krumpli

Hozzávalók

4
személyre
+
4 db nagyobb krumpli
4 ek olívaolaj

A töltelékhez

400 g juhtúró
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
2 ek tejföl
só, bors

A tetejére

300 g reszelt trappista sajt

A tálaláshoz

2 ek tejföl
1 kis csokor petrezselyem a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Juhtúrós körözöttel töltött krumpli

A töltött krumplik akár köretként, akár egy komplett fogásként is megállják a helyüket. Ez most egy körözöttes verzió, ami akár egy gyors vacsinak is beillik, de ha egy egyszerű vega ebédet szeretnétek, akkor is tökéletes választás. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
4 db nagyobb krumpli
4 ek olívaolaj

A töltelékhez

400 g juhtúró
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
2 ek tejföl
só, bors

A tetejére

300 g reszelt trappista sajt

A tálaláshoz

2 ek tejföl
1 kis csokor petrezselyem a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A krumplikat alaposan megmossuk, és mikróban 10 perc alatt, legmagasabb fokozaton megfőzzük, de persze hagyományos módon is megfőzhetjük. Ezután hosszában félbevágjuk, és kanállal kiszedjük a belsejét.

Olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A juhtúrót kikeverjük az olvasztott vajjal, az apróra vágott hagymával és fokhagymával, a tejföllel, és a fűszerekkel. Ha a krumplik megsültek, akkor kicsit sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a körözöttel. A tetejére reszelt sajtot teszünk, és visszatesszük a 180 fokos sütőbe 20-25 percre, hogy a sajt rápiruljon.

Tejföllel és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások