Hirdetés

Klasszik tejberizs

Hozzávalók

2
főre
+
220 g rizs
100 ml víz
500 tej
400 ml tejszín
1 rúd vanília vagy egy csomag vaníliás cukor
4 ek cukor
1 db citrom reszelt héja
30 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszik tejberizs

Tejbegríz- vagy tejberizspártiak vagytok inkább? Én mindkettő, mert van olyan válaszlehetőség is. :D Szóval a tejberizs picit több időt igényel, amíg elkészül. Ahhoz, hogy tökéletes legyen, tejszínt és kevés vajat is adunk hozzá. Sokkal selymesebb és gazdagabb lesz így az íze.
Kipróbáltam, jóóó lett!
38
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
220 g rizs
100 ml víz
500 tej
400 ml tejszín
1 rúd vanília vagy egy csomag vaníliás cukor
4 ek cukor
1 db citrom reszelt héja
30 g vaj
Bevásárlólistához adom

A rizst átmossuk és a vízzel felrakjuk főzni. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és magát a héjat is, valamint a cukrot. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, majd ha a tejet és a tejszínt magába szívta, felöntjük a maradék tejjel, tejszínnel, és belereszeljük a citrom héját is. Ha már puha a rizs, elzárjuk alatta a lángot, kivesszük a vaníliahüvelyt, belekeverjük a vajat, és 5-10 percre lefedjük. Ezután átkeverjük, tálakba szedjük, és fahéjjal vagy kakaóporral megszórva tálaljuk. 

Ha tetszett a klasszik tejberizs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások