Hozzávalók
- 220 g rizs
- 100 ml víz
- 500 ml tej
- 400 ml tejszín
- 1 rúd vanília vagy egy csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 30 g vaj
Hozzávalók
- 220 g rizs
- 100 ml víz
- 500 ml tej
- 400 ml tejszín
- 1 rúd vanília vagy egy csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 30 g vaj
A rizst átmossuk és a vízzel felrakjuk főzni. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és magát a héjat is, valamint a cukrot. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, majd ha a tejet és a tejszínt magába szívta, felöntjük a maradék tejjel, tejszínnel, és belereszeljük a citrom héját is. Ha már puha a rizs, elzárjuk alatta a lángot, kivesszük a vaníliahüvelyt, belekeverjük a vajat, és 5-10 percre lefedjük. Ezután átkeverjük, tálakba szedjük, és fahéjjal vagy kakaóporral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a klasszik tejberizs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!