Hozzávalók
- 500 g hízott libamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek libazsír
- só, bors
- 70 ml aszúbor vagy Marsala bor
Hozzávalók
- 500 g hízott libamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek libazsír
- só, bors
- 70 ml aszúbor vagy Marsala bor
A hagymát durvára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A májat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és ezt is megpirítjuk. Beleöntjük a bort, és elpároljuk a folyadékot. Sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük. Üvegbe öntjük, és hagyjuk megdermedni, majd hűtőben tároljuk.