Hozzávalók
- 1 db burgonya (nagy)
- 800 - 1000 g fejes káposzta
- 500 g sárgarépa
- 500 g kovászolni való uborka
- 1 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 púpozott ek bors
- 2 csokor kapor
- 10 db babérlevél
- só
Hozzávalók
- 1 db burgonya (nagy)
- 800 - 1000 g fejes káposzta
- 500 g sárgarépa
- 500 g kovászolni való uborka
- 1 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 púpozott ek bors
- 2 csokor kapor
- 10 db babérlevél
- só
A burgonyát megfőzzük és félretesszük kihűlni. A káposztát felszeleteljük, a répát, uborkát, felkarikázzuk, a paprikákat pedig kb. fél cm szélesre vágjuk.
A borsot, az egyik kaprot és a babérlevelet az üveg aljára tesszük, majd feltöltjük az uborka, a répa és a paprikák káposztás keverékével. Figyeljünk rá, hogy jól tömörítsük.
1 liter vízből és 1 púpozott evőkanál sóból oldatot készítünk, és felöntjük addig, hogy teljesen ellepje a csalamádét. Rátesszük a maradék kaprot és a kettévágott főtt burgonyát, majd egy fóliával letakarjuk, és napos, meleg helyen kb. egy hétig érleljük. Ezután a burgonyát és kaprot eltávolítjuk, majd az egészet hűtőben tároljuk.
Ha tetszett a nyári csalamádé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!