Hirdetés

Nyári csalamádé

Hozzávalók

1
db 5 literes üveghez
+
1 db burgonya (nagy)
800 - 1000 g fejes káposzta
500 g sárgarépa
500 g kovászolni való uborka
1 db paprika
1 db kápia paprika
1 db hegyes erős paprika
1 púpozott ek bors
2 csokor kapor
10 db babérlevél
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nyári csalamádé

Ha egész évben igazán klassz házi csalamádét szeretnétek enni otthon, akkor itt az ideje, hogy nekiálljatok! Persze most sem hagyunk magatokra, mutatjuk, hogyan csináljátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 5 literes üveghez
+
1 db burgonya (nagy)
800 - 1000 g fejes káposzta
500 g sárgarépa
500 g kovászolni való uborka
1 db paprika
1 db kápia paprika
1 db hegyes erős paprika
1 púpozott ek bors
2 csokor kapor
10 db babérlevél
Bevásárlólistához adom

A burgonyát megfőzzük és félretesszük kihűlni. A káposztát felszeleteljük, a répát, uborkát, felkarikázzuk, a paprikákat pedig kb. fél cm szélesre vágjuk.

A borsot, az egyik kaprot és a babérlevelet az üveg aljára tesszük, majd feltöltjük az uborka, a répa és a paprikák káposztás keverékével. Figyeljünk rá, hogy jól tömörítsük.

1 liter vízből és 1 púpozott evőkanál sóból oldatot készítünk, és felöntjük addig, hogy teljesen ellepje a csalamádét. Rátesszük a maradék kaprot és a kettévágott főtt burgonyát, majd egy fóliával letakarjuk, és napos, meleg helyen kb. egy hétig érleljük. Ezután a burgonyát és kaprot eltávolítjuk, majd az egészet hűtőben tároljuk.

Nyári csalamádé

Ha tetszett a nyári csalamádé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások