Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
5
üveghez
200 g rebarbara
800 g eper
500 g befőzőcukor
2 ek bourbon vaníliás cukor
1/2 db lime leve
Hirdetés

Rebarbarás eperdzsem

Ha már az összes epres édességünket elkészítettétek, akkor tegyetek egy kis kitérőt a sütik világából és dobjatok össze egy eperdzsemet is, amit aztán rápakolhattok bármelyik epres sütire, piskótára vagy pudingra. A lényeg, hogy szenvedjetek velünk együtt epertúladagolást!! :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
5
üveghez
200 g rebarbara
800 g eper
500 g befőzőcukor
2 ek bourbon vaníliás cukor
1/2 db lime leve

A rebarbarát és az epret kissé felaprítjuk. Egy edénybe dobjuk a gyümölcsöket, hozzáfacsarjuk a lime levét, beleszórjuk a befőzőcukrot és hozzáadjuk a vaníliát. Átkeverjük és forráspont után még kb. 10 percig főzzük. Aki nem szereti annyira a darabosabb állagú dzsemet, botmixerrel kicsit pürésítse le. Még forrón jól zárható üvegekbe töltjük és szorosan rázárjuk a tetejüket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások