Hozzávalók
- 200 g rebarbara
- 800 g eper
- 500 g befőzőcukor
- 2 ek bourbon vaníliás cukor
- 1/2 db lime leve
Rebarbarás eperdzsem
Hozzávalók
- 200 g rebarbara
- 800 g eper
- 500 g befőzőcukor
- 2 ek bourbon vaníliás cukor
- 1/2 db lime leve
A rebarbarát és az epret kissé felaprítjuk. Egy edénybe dobjuk a gyümölcsöket, hozzáfacsarjuk a lime levét, beleszórjuk a befőzőcukrot és hozzáadjuk a vaníliát. Átkeverjük és forráspont után még kb. 10 percig főzzük. Aki nem szereti annyira a darabosabb állagú dzsemet, botmixerrel kicsit pürésítse le. Még forrón jól zárható üvegekbe töltjük és szorosan rázárjuk a tetejüket.