Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka (kb. 300 g)
- 3 csipet só
- 3 púpozott ek porcukor
- 2 - 3 ek 10%-os ételecet
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek tejföl
- bors
- pirospaprika
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka (kb. 300 g)
- 3 csipet só
- 3 púpozott ek porcukor
- 2 - 3 ek 10%-os ételecet
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek tejföl
- bors
- pirospaprika
Az uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalevet az uborkára öntjük, és hagyjuk állni egy keveset. Tálaláskor krémesre kevert tejfölt teszünk rá, és megszórjuk a fűszerekkel.
Ha tetszett a tejfölös uborkasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!