Hozzávalók
- 6 db tojás
- 1 csokor snidling
- 150 g tejföl
- 60 g majonéz
- 1 tk mustár
- só, bors
- 0.25 db citrom leve
Tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
- friss pirítós
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 1 csokor snidling
- 150 g tejföl
- 60 g majonéz
- 1 tk mustár
- só, bors
- 0.25 db citrom leve
Tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
- friss pirítós
A tökéletes tojássaláta vendégvárónak és reggelinek is remek megoldás. Ehhez először a tojásokat meleg vízzel átmossuk, majd forró vízbe dobjuk, és 8-10 percig főzzük. Ezután leöntjük a forró vizet, és átrakjuk a tojásokat egy hideg vizes tálba. Megtisztítjuk őket, majd kis darabokra vágjuk, és egy tálba rakjuk. A snidlinget is apróra vágjuk, a tojáshoz szórjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt. Sózzuk, borsozzuk és egy negyed citrom levét is bele facsarjuk. Ezzel kész is van a tojássaláta, de fogyasztás előtt érdemes pár órát pihentetni hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Tálalásnál aprított petrezselymet szórunk rá és friss pirítóssal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25-30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!