Hozzávalók
- 4 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- 25 g keményítő
- 200 ml tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 mk vaníliaőrlemény
- 200 g hideg vaj
Hozzávalók
- 4 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- 25 g keményítő
- 200 ml tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 mk vaníliaőrlemény
- 200 g hideg vaj
A vaníliás tortakrémhez a tojássárgájákat egy nyeles forralóba ütjük és a porcukorral, a keményítővel és kb. 50 ml tejjel, habverő segítségével habosra keverjük. A maradék tejbe beletesszük a vaníliaaromát és az őrleményt, majd felforraljuk. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről, és lassan belecsorgatjuk a tojásos keverékbe, miközben folyamatosan keverjük, nehogy egy vaníliás rántotta legyen a végeredmény.
Ezután kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ne ijedjünk meg, a teteje a keverésnek köszönhetően habos lesz, az alja pedig kissé csomósnak tűnhet. Habverővel átdolgozzuk az egészet, így homogén krémet fogunk kapni. Ekkor szintén habverő segítségével, kis adagokban beledolgozzuk a kockákra vágott vajat, hogy egy igazán finom és selymes krémet kapjunk.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a vaníliás tortakrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!