Hirdetés

Vaníliasodó

Hozzávalók

Hozzávalók
1
nagy adaghoz
50 g cukor
25 g liszt
5 db tojássárgája
650 ml tej
1 db vaníliarúd
Hirdetés

Vaníliasodó

A vaníliasodó az egyik legtutibb dolog, ami rákerülhet egy sütire. Aranygaluskára vagy mákos gubára szinte kötelező, de én bevallom, néha úgymond iható desszertként is szoktam készíteni, mert nagyon-nagyon finom! :)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
nagy adaghoz
50 g cukor
25 g liszt
5 db tojássárgája
650 ml tej
1 db vaníliarúd

A cukrot és a lisztet elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 150 ml tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a hüvelyt is (ezt a végén kivesszük), a tojássárgájákat és a maradék tejet, átkeverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük, majd ha langyosra hűlt, bedobjuk a hűtőbe felhasználásig. Hűtve, pár napig simán eláll.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások