Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 500 g darált sertéshús
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek halszósz
- 2 ek szójaszósz
- 200 g konzerv kimchi
- só, bors
- 200 g majonéz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk wasabikrém
- 2 szál sárgarépa (140 g/szál)
- 2 tk currypor
- 4 db 20 cm-es tortillalap
- 200 g jégsaláta
- 2 szál újhagyma
- ½ csokor koriander
Ázsiai töltött tortilla
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 500 g darált sertéshús
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek halszósz
- 2 ek szójaszósz
- 200 g konzerv kimchi
- só, bors
- 200 g majonéz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk wasabikrém
- 2 szál sárgarépa (140 g/szál)
- 2 tk currypor
- 4 db 20 cm-es tortillalap
- 200 g jégsaláta
- 2 szál újhagyma
- ½ csokor koriander
Az ázsiai töltött tortilla első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a darált húst és magas hőfokon alaposan lepirítjuk. Ezután megszórjuk a cukorral, mehet rá a halszósz, a szójaszósz és hozzáadjuk a kimchit is. 1-2 perc alatt összerottyantjuk a töltelékünket, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A majonézt kikeverjük a reszelt fokhagymával és a wasabival. A répát megpucoljuk és lereszeljük, majd elkeverjük sóval, borssal és a curryporral.
Jöhet az összeállítás! A tortillalapokat megkenjük a wasabis majonézzel, mehet rá a vékonyra vágott jégsaláta, a reszelt répa, a darált húsos ragu, a felkarikázott újhagyma és egy kevés koriander. A wrapeket szorosan feltekerjük, majd egy serpenyőben körbepirítjuk őket tálalás előtt.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az ázsiai töltött tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!