Hozzávalók
- 2 db ördögszekérgomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db chili
- ½ szál újhagyma
- 1 ek szezámmag
- 1 ek chilipor
- 4 ek napraforgóolaj
- 1 ek kristálycukor
- 2 ek fekete rizsecet vagy balzsamecet
- 2 ek szójaszósz
- 0.25 csokor koriander
- ½ ek só
Hozzávalók
- 2 db ördögszekérgomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db chili
- ½ szál újhagyma
- 1 ek szezámmag
- 1 ek chilipor
- 4 ek napraforgóolaj
- 1 ek kristálycukor
- 2 ek fekete rizsecet vagy balzsamecet
- 2 ek szójaszósz
- 0.25 csokor koriander
- ½ ek só
A gombasaláta elkészítéséhez először az ördögszekérgombát meghámozzuk, majd kézzel tetszőlegesen vékony csíkokra tépjük. Egy fazékban vizet forralunk, 2 percig főzzük a gombacsíkokat, majd hideg vízben lehűtjük.
A chilit és az újhagymát feldaraboljuk. Ezt követően egy keverőtálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a chilit, az újhagymát, a szezámmagot és a chiliport. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelenjében beleöntjük a forró olajat az előzőekben összekevert mixbe. Ezt követően beletesszük a cukrot, a fekete rizsecetet, a szójaszószt és az aprított koriandert, végül megsózzuk és jól összekeverjük.
A lehűlt gombánkat lecsepegtetjük, majd a tálalótálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet és készen is vagyunk.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!