Hozzávalók
- 900 g csirkecomb
A páchoz
- 1 tk egész szecsuani bors
- só, bors
- 15 ml szójaszósz
- 1 mk őrölt fehér bors
- ½ tk ötfűszer-keverék
- 1 tk csípős fűszerpaprika
- ½ tk őrölt kömény
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 szál újhagyma
- 1 ek őrölt gyömbér
- 1 ek fokhagymapor
A sütéshez
- 50 g finomliszt
- 100 g burgonyakeményítő
- só
- bő étolaj a sütéshez
Kínai retró rántott csirke
Hozzávalók
- 900 g csirkecomb
A páchoz
- 1 tk egész szecsuani bors
- só, bors
- 15 ml szójaszósz
- 1 mk őrölt fehér bors
- ½ tk ötfűszer-keverék
- 1 tk csípős fűszerpaprika
- ½ tk őrölt kömény
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 szál újhagyma
- 1 ek őrölt gyömbér
- 1 ek fokhagymapor
A sütéshez
- 50 g finomliszt
- 100 g burgonyakeményítő
- só
- bő étolaj a sütéshez
A kínai retró rántott csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombot a csont mentén mélyen bevágjuk és picit kilapítjuk, majd evőpálcikákkal folyamatosan megszurkálva „kiklopfoljuk”. A fűszerkeverékhez egy külön tálkában összekeverjük a szecsuani, a fekete és fehér borsot, sót, a szójaszószt, az ötfűszer-keveréket, a fűszerpaprikát, a köményt, a felaprított hagymákat, valamint a gyömbért és a fokhagymaport. Egy fűszertasakba helyezzük a csirkecombokat a fűszerkeverékkel együtt, alaposan összerázzuk és hagyjuk pácolódni minimum 1 órán keresztül.
A panírozáshoz a lisztet összekeverjük a keményítővel, megsózzuk és ebbe forgatjuk bele a bepácolt csirkecombokat. Kb. 150 fokosra melegített bő olajba tesszük a csirkecombokat úgy, hogy az elején lenyomjuk egy csipesszel, így megtartja a lapos formáját. Többször átforgatva és olajjal locsolgatva 8-10 perc alatt készre rántjuk. Egy papírtörlővel kibélelt tálcába tesszük a megsült combokat, kicsit leitatjuk róluk az olajat és tálalhatunk is. Igazi street foodhoz méltón kézzel enni a legjobb!
- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetés: 1 óra
Ha tetszett a kínai retró rántott csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!