Hozzávalók

6
főre
+
600 g ALDI Happy Harvest finomliszt
2 db tojás
1 tk só
kb. 550 ml víz
olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így lesz tökéletes a nokedli

Imádjuk magában, tojásosan vagy köretként: ez a nokedli, aka galuska. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
600 g ALDI Happy Harvest finomliszt
2 db tojás
1 tk só
kb. 550 ml víz
olaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tökéletes nokedli nyomában: első lépésként enyhén sós vizet forralunk egy lábasban. Fontos, hogy a víz már forrjon, mire bekeverjük a nokedlit, mert ha túl sokat áll a tészta, bekeményedik, és akkor már messze nem lesz tökéletes a végeredmény. 

A tésztához egy tálba szórjuk a lisztet, a közepébe csinálunk egy mélyedést. A tojásokat egy másik tálban kikeverjük a vízzel, a sóval és beleöntjük a mélyedésbe. Gyors, határozott mozdulatokkal kikeverjük a masszát. Tényleg csak addig keverjük, amíg elvegyülnek az alapanyagok. Akkor jó a masszánk, ha egy fakanalat elhúzunk benne és a tészta szép lassan záródik össze mögötte.

Egy nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a gyöngyöző vízbe a tésztát, és miközben fő, folyamatosan kevergetjük, hogy ne álljanak össze, hanem szép különálló galuskákat kapjunk. 

nokedli
Kétféle nokedli, attól függően hogyan szaggattad

Amennyiben nincs speckó szaggatónk, deszkára teszünk egy kisebb adag tésztát és a kés életlen felével, minél gyorsabban beleszaggatjuk a vízbe. 3-4 perc főzés után egy szűrőlapát segítségével kiemeljük a vízből a megfőtt nokedliket és egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd átkeverjük, hogy ne álljanak össze tálalásig. Ezután már falhatjátok is!

  • előkészítési idő: 5 perc
  • főzési idő: 5 perc
  • összesen: kb. 10 perc

Ha tetszett a tökéletes nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?