Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
500 g sertés szűzpecsenye
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
30 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ág kakukkfű

A mártáshoz

Hozzávaló kipipálva
1 szál szárzeller
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
300 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
30 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sertésszűz sütése: így marad szaftos a hús!

A sertésszűz egy remek alapanyag, amit mégis ritkán használunk. Megfelelően elkészítve egyáltalán nem száraz, egy finom mártással pedig akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
500 g sertés szűzpecsenye
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
30 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ág kakukkfű

A mártáshoz

Hozzávaló kipipálva
1 szál szárzeller
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
300 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
30 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sertésszűz sütése a hús előkészítésével kezdődik. Ehhez a hús “fejét” és “farkát” egy éles késsel levágjuk. Ezt később akár levesbe vagy alaplébe esetleg mártásba is belefőzhetjük. Egy vékony pengéjű éles késsel eltávolítjuk a hártyákat. Sózzuk, borsozzuk. Egy száraz serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, beleszórjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, hogy aromássá váljon az olaj, és ezen körbepirítjuk a húst. Fontos, hogy sülés közben ne mozgassuk azt. Hagyjuk 1-2 percig sülni, majd csak utána fordítsunk rajta. Mérettől függően a húst 8-12 percre tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Egy 400 grammos darabot kb. 10 percig sütünk. Kivesszük a serpenyőt a sütőből, abból kiemeljük a húst, hogy ne süljön tovább, majd alufóliába csomagoljuk És hagyjuk 7-10 percet pihenni. A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük kb. 300 ml alaplével, mellé dobjuk a szálzellert, a répát és nagy lángon 8 percig zubogtatjuk. Ekkor leszűrjük és a szaftot visszatesszük a serpenyőbe, dobunk mellé egy kocka vajat és besűrítjük vele.

sertesszuz-sutese

Ha tetszett a sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több basic tartalom:

Így készítsd jól a forralt bort!

4 hiba, ami elronthatja a vajas krémet

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?