Hozzávalók

4
adagra
+

A vörösboroshoz

Hozzávaló kipipálva
750 ml száraz vörösbor pl. kékfrankos
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 szem aszalt szilva (opcionális)
Hozzávaló kipipálva
2 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 - 3 szelet friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
5 db szegfűszeg
Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
1 db csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
200 ml narancslé vagy víz
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs héja

A fehérboroshoz

Hozzávaló kipipálva
750 ml száraz fehérbor pl. olaszrizling
Hozzávaló kipipálva
1 db alma kockázva
Hozzávaló kipipálva
3 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 ek vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
2 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 db szegfűszeg
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom héja hámozva
Hozzávaló kipipálva
150 ml almalé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Így készítsd jól a forralt bort!

A forralt bor az egyik legnépszerűbb téli ital, nem véletlenül! Finom lélekmelegítő, ami ráadásul többféleképp is elkészíthető.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
adagra
+

A vörösboroshoz

Hozzávaló kipipálva
750 ml száraz vörösbor pl. kékfrankos
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 szem aszalt szilva (opcionális)
Hozzávaló kipipálva
2 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 - 3 szelet friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
5 db szegfűszeg
Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
1 db csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
200 ml narancslé vagy víz
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs héja

A fehérboroshoz

Hozzávaló kipipálva
750 ml száraz fehérbor pl. olaszrizling
Hozzávaló kipipálva
1 db alma kockázva
Hozzávaló kipipálva
3 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 ek vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
2 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 db szegfűszeg
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom héja hámozva
Hozzávaló kipipálva
150 ml almalé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A forralt bor alapja legtöbbször vörösbor. Nem szükséges a felső kategóriásak közül választani, mert a sokféle fűszernek köszönhetően nem a bor íze érvényesül. Legjobb egy közepes árfekvésű kékfrankost használni hozzá.

A bort egy gyorsforralóba öntjük, remekül passzol hozzá az aszalt szilva, de a hagyományos fűszerekről se feledkezzünk meg. Tehetünk bele fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, és ízlés szerint ízesítjük cukorral és egy kevés csillagánizzsal is. Ez nagyon intenzív fűszer, csínján bánjunk vele!

Az italt vízzel vagy kevés narancslével hígítjuk, ha pedig kedveljük a citrusos vonalat, a narancs héját se hagyjuk ki. Ezt egy zöldséghámozóval szedjük le, arra figyeljünk, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele, mert keserűvé teheti a végeredményt.

A könnyedebb fehérboros verzióhoz a legideálisabb, ha olaszrizlinggel dolgozunk. Ízesítés és fűszerezés terén az alma, a méz és a vaníliás cukor is fantasztikus ízeket ad neki, de persze a fahéj és a szegfűszeg itt is elmaradhatatlan. Ezek mellett citromhéj és almalé illik hozzá. A bort közepes lángon főzzük körülbelül 15-20 percig, vagy amíg eléri a kívánt forróságot.

Az ital alkoholtartalma átlagosan 7-10% körüli, a bor típusától függően. Nem igaz a tévhit, hogy az alkohol elpárolog belőle, ráadásul a hőmérsékletnek és a cukortartalomnak köszönhetően még hamarabb érezhető a hatása!

Gyerekeknek, vagy akik nem isznak alkoholt, inkább gyümölcsleves alapot használjunk. Erre a célra az alma- vagy szilvalé lesz a legalkalmasabb, de kísérletezhetünk más ízekkel is. 

forralt bor
Forralt bor kétféleképpen

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?