Hirdetés
Bespájzolva

Babos-kolbászos pirítós

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
1 db babkonzerv
100 g kolbász
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
6 - 8 ek olívaolaj
150 g koktélparadicsom
kb. 6-8 toastkenyér
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Babos-kolbászos pirítós

Joggal hívhatjuk ezt a receptet a karanténba vonultak bruschettájának. Ugyanakkor ne menjünk el szó nélkül a méltán népszerű angol konyha mellett sem, hiszen az ihlet innen jött: bean on toast néven fut egy babbal leöntött kenyér arrafelé. Most bebizonyítjuk, hogy még ezekben a bekuckózós időkben is fel lehet turbózni egy alapreceptet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
1 db babkonzerv
100 g kolbász
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
6 - 8 ek olívaolaj
150 g koktélparadicsom
kb. 6-8 toastkenyér
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A babot átmossuk és leszűrjük. A kolbászt felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. 3-4 evőkanál olívaolajon elkezdjük pirítani a kolbászt, majd amikor engedett ki a saját zsírjából, maximumra vesszük a hőmérsékletet, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát, a koktélparit, és pár percig pirítjuk. Ezután jöhet rá a bab, amivel újból pár perc pirítás következik, majd sózzuk, borsozzuk. A toastkenyereket a maradék olívaolajon aranybarnára pirítjuk, majd ráhalmozzuk a babos mixet, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a babos-kolbászos piritós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások