Hirdetés

Barnított vajas keksz

Hozzávalók

25 - 30
db kekszhez
+
220 g vaj
350 g cukor
1 db tojás
1 csipet só
180 g apróbb szemű zabpehely
3 ek liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barnított vajas keksz

Nem, nem diétás! Egyáltalán nem az, hiszen tele van vajjal és cukorral, de pont ezektől lesz mennyeien édes és ropogós. Van benne azért egy jó adag zabpehely is, ami a „karamellizált” vajtól megpirul, és dob még egy ropogós textúrát ehhez az egész csodához.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

25 - 30
db kekszhez
+
220 g vaj
350 g cukor
1 db tojás
1 csipet só
180 g apróbb szemű zabpehely
3 ek liszt
Bevásárlólistához adom

A vajat egy serpenyőben vagy lábasban megkaramellizáljuk, azaz hagyjuk, hogy kissé leégjen az alja, és karamellesebb árnyalatot vegyen fel. Hagyjuk picit hűlni, majd leszűrjük. A cukrot kikeverjük a tojással, és mehet bele a só, a zabpehely, a kicsit visszahűlt barnított vaj és a liszt is. Jól összekeverjük a tésztát, majd golflabda méretű golyókat rakunk belőle egy sütőpapíros tepsire, amiket kissé ellapítunk. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és kb. 10 percig sütjük, amíg kicsit laposabbak és aranybarnák lesznek.

Ha tetszett a barnított vajas keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások