Hozzávalók
- 220 g vaj
- 350 g cukor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 180 g apróbb szemű zabpehely
- 3 ek liszt
Hozzávalók
- 220 g vaj
- 350 g cukor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 180 g apróbb szemű zabpehely
- 3 ek liszt
A vajat egy serpenyőben vagy lábasban megkaramellizáljuk, azaz hagyjuk, hogy kissé leégjen az alja, és karamellesebb árnyalatot vegyen fel. Hagyjuk picit hűlni, majd leszűrjük. A cukrot kikeverjük a tojással, és mehet bele a só, a zabpehely, a kicsit visszahűlt barnított vaj és a liszt is. Jól összekeverjük a tésztát, majd golflabda méretű golyókat rakunk belőle egy sütőpapíros tepsire, amiket kissé ellapítunk. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és kb. 10 percig sütjük, amíg kicsit laposabbak és aranybarnák lesznek.
Ha tetszett a barnított vajas keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!