Hozzávalók
- 250 g darált marhahús
- só, bors
- 80 g trappista sajt
- 2 db vizes zsemle
- 50 g vaj
A hagymás babhoz
- 50 g húsos szalonna
- 50 g kolbász
- 2 fej hagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 mk római kömény
- 1 mk korianderpor
- 1 mk chilipor
- só, bors
A paradicsomhoz
- 100 g koktélparadicsom
- 1 mk só
A szószhoz
- 3 ek majonéz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk csípős szósz
- só, bors
Hozzávalók
- 250 g darált marhahús
- só, bors
- 80 g trappista sajt
- 2 db vizes zsemle
- 50 g vaj
A hagymás babhoz
- 50 g húsos szalonna
- 50 g kolbász
- 2 fej hagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 mk római kömény
- 1 mk korianderpor
- 1 mk chilipor
- só, bors
A paradicsomhoz
- 100 g koktélparadicsom
- 1 mk só
A szószhoz
- 3 ek majonéz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk csípős szósz
- só, bors
A babhoz a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, majd ha szükséges, egy kis vizet is öntünk alá, és lepároljuk. 10-15 perc múlva hozzáöntjük a babot, fűszerezzük, és összefőzzük.
A koktélparadicsomokat felezzük-negyedeljük, majd száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg a nedvességtartalmának nagy része eltávozik. Kiszedjük, sózzuk és összekeverjük.
A szósz összetevőit összekeverjük.
A húsból pogácsát formázunk, mindkét oldalát a serpenyőben ízlés szerinti átsütöttségűre készítjük, és szintén a serpenyőben sózzuk, borsozzuk. A második oldalára trappista sajtot olvasztunk.
A zsemlét félbevágjuk, és egy kevés vajon aranybarnára pirítjuk. A pirult zsemle aljára kenünk a szószból, erre kerül a koktélparadicsom, a húspogácsa, a hagymás bab, majd a zsemle tetejét is megkenjük a szósszal, és készen is van a burger!
Ha tetszett Jani karanténburgere, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!