Hirdetés
Instant

Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval

Hozzávalók

4
főre
+

A gombócokhoz

120 g búzadara
400 ml tej
30 g cukor
10 g vaníliás cukor
40 g vaj
2 ek porcukor
4 ek darált mák

A sodóhoz

300 ml tej
2 db tojássárgája
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 púpozott tk étkezési keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval

A tejbegríz nem igazán mondható villantós kajának, hacsak nem eddigi próbálkozásaid nem haladták meg a tojásrántottát vagy a virslifőzést. Viszont ha a tejbegrízen is túl vagy már, és imádod is, akkor kb. ugyanannyi energiával ilyen tuti kis mákos grízgombócokat készíthetsz a recept alapján!
Kipróbáltam, jóóó lett!
36
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A gombócokhoz

120 g búzadara
400 ml tej
30 g cukor
10 g vaníliás cukor
40 g vaj
2 ek porcukor
4 ek darált mák

A sodóhoz

300 ml tej
2 db tojássárgája
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 púpozott tk étkezési keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A gombócokhoz a búzadarát, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összefőzzük, és egy jó sűrű tejbegrízt készítünk, majd belekeverjük a vajat is, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nem kell, hogy megálljon belle a kanál közvetlen főzés után, mert hűlés közben még szilárdul majd a massza. 

Közben a sodó hozzávalóit csomómentesre keverjük, és egy kis lábasban, folyamatos keverés mellett hígabb, puding állagúra főzzük. Mikor a grízmassza megszilárdult, fagyiskanállal gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük a porcukorral elkevert mákban, és a sodóval tálaljuk. 

Ha tetszett a mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások