Hozzávalók
A gombócokhoz
- 120 g búzadara
- 400 ml tej
- 30 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 40 g vaj
- 2 ek porcukor
- 4 ek darált mák
A sodóhoz
- 300 ml tej
- 2 db tojássárgája
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek cukor
- 1 púpozott tk étkezési keményítő
Hozzávalók
A gombócokhoz
- 120 g búzadara
- 400 ml tej
- 30 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 40 g vaj
- 2 ek porcukor
- 4 ek darált mák
A sodóhoz
- 300 ml tej
- 2 db tojássárgája
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek cukor
- 1 púpozott tk étkezési keményítő
A gombócokhoz a búzadarát, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összefőzzük, és egy jó sűrű tejbegrízt készítünk, majd belekeverjük a vajat is, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nem kell, hogy megálljon belle a kanál közvetlen főzés után, mert hűlés közben még szilárdul majd a massza.
Közben a sodó hozzávalóit csomómentesre keverjük, és egy kis lábasban, folyamatos keverés mellett hígabb, puding állagúra főzzük. Mikor a grízmassza megszilárdult, fagyiskanállal gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük a porcukorral elkevert mákban, és a sodóval tálaljuk.
Ha tetszett a mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!