Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 600 ml zöldségalaplé vagy víz
- 500 g konzerv darabolt paradicsom
- 300 g konzerv fekete bab
- só, bors
- 200 g konzerv kukorica
- 1 mk chilipor
- 1 tk paprika
- 1 mk kömény
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk vöröshagymapor
- 2 - 3 csipet Cayenne-bors
- 2 ek ecetes jalapeño
A tálaláshoz
- 2 db tortillalap
Mexikói paradicsomleves
Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 600 ml zöldségalaplé vagy víz
- 500 g konzerv darabolt paradicsom
- 300 g konzerv fekete bab
- só, bors
- 200 g konzerv kukorica
- 1 mk chilipor
- 1 tk paprika
- 1 mk kömény
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk vöröshagymapor
- 2 - 3 csipet Cayenne-bors
- 2 ek ecetes jalapeño
A tálaláshoz
- 2 db tortillalap
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezután mehet hozzá az alaplé (vagy víz), majd szépen a többi hozzávaló. Összeforraljuk őket, és kész is a levesünk.
A tortillalapokat 6-8 részre vágjuk, és mindkét oldalukat lepirítjuk kicsit, majd ezekkel tálaljuk a levesünket.
Ha tetszett a mexikói paradicsomleves, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!