Hozzávalók
A raguhoz
- 2 ek olaj
- 500 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g passata
- 200 ml víz
- 1 csomag bolognai alappor
- 4 ek tejföl
Az összeállításhoz
- 300 g spagetti tészta
- 80 g trappista sajt
Megúszós bolognai sütőben sütve
Hozzávalók
A raguhoz
- 2 ek olaj
- 500 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g passata
- 200 ml víz
- 1 csomag bolognai alappor
- 4 ek tejföl
Az összeállításhoz
- 300 g spagetti tészta
- 80 g trappista sajt
A spagettit al dentére főzzük, a sajtot lereszeljük. A raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a húst. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott a hagyma, mehet rá a passata, a víz és a por. 20 percig lassan rotyogtatjuk, összekeverjük a tésztával, majd a végén belekeverjük a tejfölt. Tepsibe öntjük, megszórjuk a sajttal, és 200-220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.
Ha tetszett a megúszós receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!