Hirdetés
Bespájzolva

Tonhalas-paradicsomos sült tészta

Hozzávalók

2
főre
+
200 - 250 g penne
2 - 3 ek olívaolaj
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
60 ml fehérbor
240 g konzerv darabolt paradicsom
só, bors
1 csipet cukor
1 tk szárított bazsalikom
2 db tonhalkonzerv
1 marék olajbogyó
5 - 6 db aszalt paradicsom
50 g reszelt parmezán
pár szem koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Tonhalas-paradicsomos sült tészta

A jó öreg (nem szó szerint értendő) paradicsom és tonhalkonzerv párosításból mindig elég tuti kajákat lehet összedobni, rövid idő alatt. Érdemes mindig tartani ezekből otthon… na meg a tésztapolcot rendszeresen töltögetni, és szinte kész is van már ez a tuti penne.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
200 - 250 g penne
2 - 3 ek olívaolaj
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
60 ml fehérbor
240 g konzerv darabolt paradicsom
só, bors
1 csipet cukor
1 tk szárított bazsalikom
2 db tonhalkonzerv
1 marék olajbogyó
5 - 6 db aszalt paradicsom
50 g reszelt parmezán
pár szem koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A pennét bő, sós, forró vízben elkezdjük főzni. Közben az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a borral, és pár percig még forraljuk. Beledobjuk a konzerv paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, és még pár percig főzzük. Belekeverjük a tonhalkonzervet, az olajbogyókat, a vékony csíkokra vágott aszalt paradicsomot, a reszelt parmezánt és az al dentére főtt tésztát. Egy Hőálló tálba rakjuk a pennét, esetleg reszelünk még rá kevés parmezánt, és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva 25 percig sütjük.

Ha tetszett a tonhalas-paradicsomos sült tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások