Hirdetés

A legjobb bográcsos kaja: slambuc

Hozzávalók

8
főre
+
200 g füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 ½ kg krumpli
400 g lebbencstészta
150 g füstölt kolbász
1 ek pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 mk őrölt kömény
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A legjobb bográcsos kaja: slambuc

Az igazi bográcsrajongók biztos ettek már ebből a zseniális kajából, de nem biztos, hogy készítették is. Kezdődik a bográcsszezon, szóval egy jó pöri vagy gulyás előtt/közben/után dobjatok össze egy slambucot is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
200 g füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 ½ kg krumpli
400 g lebbencstészta
150 g füstölt kolbász
1 ek pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 mk őrölt kömény
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Nagyon fontos,hogy a bogrács alatt egyenletes lassú tűz, vagy parázs legyen! A bográcsba tesszük a kis kockára vágott szalonnát és teljesen kisütjük a zsírját.

Ha a szalonna már kezd tepertősödni, hozzáadjuk az egyenletesre tört tésztát és lepirítjuk, majd mehet bele az aprított hagyma, fokhagyma és a kolbászkarikák. Kicsit együtt pirítgatjuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a fűszereket, összeforgatjuk, beledobjuk a burgonyát, majd pár perc után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Néha megkeverjük és ha megpuhult a burgonya, akkor kész is vagyunk. Tálalásig fedő alatt pihentetjük 10 percig.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?