Hirdetés

A legjobb bográcsos kaja: slambuc

Hozzávalók

Hozzávalók
8
főre
200 g füstölt szalonna
2 fej hagyma
1,5 kg krumpli
400 g lebbencstészta
150 g füstölt kolbász
1 ek pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 mk őrölt kömény
3-4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
Hirdetés

A legjobb bográcsos kaja: slambuc

Az igazi bográcsrajongók biztos ettek már ebből a zseniális kajából, de nem biztos, hogy készítették is. Kezdődik a bográcsszezon, szóval egy jó pöri vagy gulyás előtt/közben/után dobjatok össze egy slambucot is!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
8
főre
200 g füstölt szalonna
2 fej hagyma
1,5 kg krumpli
400 g lebbencstészta
150 g füstölt kolbász
1 ek pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 mk őrölt kömény
3-4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom

Nagyon fontos,hogy a bogrács alatt egyenletes lassú tűz, vagy parázs legyen! A bográcsba tesszük a kis kockára vágott szalonnát és teljesen kisütjük a zsírját.

Ha a szalonna már kezd tepertősödni, hozzáadjuk az egyenletesre tört tésztát és lepirítjuk, majd mehet bele az aprított hagyma, fokhagyma és a kolbászkarikák. Kicsit együtt pirítgatjuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a fűszereket, összeforgatjuk, beledobjuk a burgonyát, majd pár perc után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Néha megkeverjük és ha megpuhult a burgonya, akkor kész is vagyunk. Tálalásig fedő alatt pihentetjük 10 percig.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?