Hozzávalók
- 200 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 ½ kg krumpli
- 400 g lebbencstészta
- 150 g füstölt kolbász
- 1 ek pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
Hozzávalók
- 200 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 ½ kg krumpli
- 400 g lebbencstészta
- 150 g füstölt kolbász
- 1 ek pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
Nagyon fontos,hogy a bogrács alatt egyenletes lassú tűz, vagy parázs legyen! A bográcsba tesszük a kis kockára vágott szalonnát és teljesen kisütjük a zsírját.
Ha a szalonna már kezd tepertősödni, hozzáadjuk az egyenletesre tört tésztát és lepirítjuk, majd mehet bele az aprított hagyma, fokhagyma és a kolbászkarikák. Kicsit együtt pirítgatjuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a fűszereket, összeforgatjuk, beledobjuk a burgonyát, majd pár perc után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Néha megkeverjük és ha megpuhult a burgonya, akkor kész is vagyunk. Tálalásig fedő alatt pihentetjük 10 percig.