Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

közepes tepsi
1
közepes tepsihez
+
3 db padlizsán
só, bors
3 db krumpli
4 - 6 ek reszelt parmezán
2 ek zsemlemorzsa

A raguhoz

3 ek olaj
400 g marhahús
1 kis fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 ml vörösbor
só, bors
szerecsendió
1 csipet oregánó
1 csipet majoranna
300 ml passata
kb. 150 ml víz

A besamelhez

50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
só, fehér bors
szerecsendió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az univerzum legjobb rakott padlizsánja

Gyerekek, a nyár egyik legjobb rakott kajájáról van szó! Krémes besamel, brutálisan finom marhahúsos ragu, és persze az elmaradhatatlan padlizsán. Ez a recept az egyik legegyszerűbb megoldás, ha gyors ebédre, vagy vacsorára vágytok, ráadásul nagyon finom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
22
Hirdetés

Hozzávalók

közepes tepsi
1
közepes tepsihez
+
3 db padlizsán
só, bors
3 db krumpli
4 - 6 ek reszelt parmezán
2 ek zsemlemorzsa

A raguhoz

3 ek olaj
400 g marhahús
1 kis fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 ml vörösbor
só, bors
szerecsendió
1 csipet oregánó
1 csipet majoranna
300 ml passata
kb. 150 ml víz

A besamelhez

50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
só, fehér bors
szerecsendió
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ennél a rakott padlizsánnál az első lépés az, hogy a raguhoz magas hőmérsékleten az olajon lepirítjuk a húst, erre jöhet az apróra vágott hagyma, majd a felszeletelt fokhagyma. Ráöntjük a bort, majd ha elpárolgott, jöhetnek rá a fűszerek. Ráöntjük a passatát, felöntjük a vízzel, és egy kicsit rotyogatjuk. 

A padlizsánt mandolinnal 6 mm vastag szeletekre vágjuk, kicsit megsózzuk, sütőrácsra tesszük, 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg szép aranybarna színt nem kap. A krumplit közepes vastagságú szeletekre vágjuk, és bő, sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük. 

A besamelhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, fűszerezzük, és sűrű krémet főzünk belőle. Egy közepes tepsit kiolajozunk, és elkezdjük rétegezni: először jöhet a krumpli, erre jöhet a besamel fele, majd a padlizsán fele, a ragu fele, egy kevés parmezán, ezután a maradék padlizsán, a besamel, végül pedig a parmezánnal és zsemlemorzsával fejezzük be. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

az univerzum legjobb rakott padlizsánja
Az univerzum legjobb rakott padlizsánja

Ha tetszett az univerzum legjobb rakott padlizsánja, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások