Hozzávalók
A raguhoz
- olaj
- 5 fej hagyma
- só, bors
- 500 g darált borjúhús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa
- 2 szál szárzeller
- 500 ml barna sör
- 200 g zöldborsó
- 2 tk keményítő
A krumplipüréhez
- 1 kg krumpli
- 100 g vaj
- fél szerecsendió
- só, bors
Hozzávalók
A raguhoz
- olaj
- 5 fej hagyma
- só, bors
- 500 g darált borjúhús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa
- 2 szál szárzeller
- 500 ml barna sör
- 200 g zöldborsó
- 2 tk keményítő
A krumplipüréhez
- 1 kg krumpli
- 100 g vaj
- fél szerecsendió
- só, bors
A krumplipüréhez sós vízben, megpucolva, kockára vágva megfőzzük a krumplit, leszűrjük, majd a vajjal és a fűszerekkel áttörjük.
A raguhoz egy kevés olajon üvegesre pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, amit sózunk, borsozunk, majd lassú tűzön megkaramellizáljuk.
Egy nagyobb lábasban 2-3 evőkanál olajon elkezdjük pirítani a darált húst, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, répát, zellert, és lepirítjuk. Felöntjük a sörrel, és ha a felét elfőtte, mehet rá a borsó. Megszórjuk a keményítővel, és hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön a ragu, majd összeforgatjuk a karamellizált hagymával is. Ezután egy mélyebb tepsibe rakjuk, elsimítjuk a tetején a krumplipürét, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul a teteje.
Ha tetszett a barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!