Hozzávalók
- 40 g zsírszalonna
- 500 g sertésszűz
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- 250 ml víz (vagy alaplé)
- 300 g zöldborsó
- só, bors
- 1 kg burgonya
- 5 - 6 ek olaj
Hozzávalók
- 40 g zsírszalonna
- 500 g sertésszűz
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- 250 ml víz (vagy alaplé)
- 300 g zöldborsó
- só, bors
- 1 kg burgonya
- 5 - 6 ek olaj
A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rádobjuk a csíkozott sertéshúst, és nem mozgatjuk, hagyjuk, hogy legyen rajta egy kis pörzsanyag. Hozzádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, ezzel is pirítjuk 4-5 percig (magas lángon, hogy semmi se eresszen levet), megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, és elkeverjük. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, hozzádobjuk a borsót, és 5-10 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az egészben főtt (vagy mikróban elkészült) burgonyát meghámozzuk, és magas hőfokon pirosra sütjük egy serpenyőben az olajon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szeretitek, összeforgathatjátok az egészet, én egymás mellé szoktam tálalni a húst és a köretet.
Ha tetszett a borsós brassói receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!