Hirdetés

Borsós brassói

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
40 g zsírszalonna
500 g sertésszűz
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
1 tk pirospaprika
250 ml víz (vagy alaplé)
300 g zöldborsó
só, bors
1 kg burgonya
5 - 6 ek olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Borsós brassói

Nálunk örök vitatéma, hogy milyen az igazi brassói. Én állítom, hogy borsóval készül (megjegyezném hogy én egészen felnőtt koromig csak így ismertem, mart anya mindig így csinálta), a csapat másik fele meg kitart amellett, hogy borsó nélkül kell elkészíteni. Őszintén nem érdekel, ki mit mond, nekem mindig is borsóval lesz a nagybetűs brassói, hisz így nőttem fel. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
40 g zsírszalonna
500 g sertésszűz
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
1 tk pirospaprika
250 ml víz (vagy alaplé)
300 g zöldborsó
só, bors
1 kg burgonya
5 - 6 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rádobjuk a csíkozott sertéshúst, és nem mozgatjuk, hagyjuk, hogy legyen rajta egy kis pörzsanyag. Hozzádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, ezzel is pirítjuk 4-5 percig (magas lángon, hogy semmi se eresszen levet), megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, és elkeverjük. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, hozzádobjuk a borsót, és 5-10 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Borsós brassói

Az egészben főtt (vagy mikróban elkészült) burgonyát meghámozzuk, és magas hőfokon pirosra sütjük egy serpenyőben az olajon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szeretitek, összeforgathatjátok az egészet, én egymás mellé szoktam tálalni a húst és a köretet.

Ha tetszett a borsós brassói receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások