Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 6 ek sűrített paradicsom
- 1 mk cukor
- 1 tk római kömény
- 1 tk chilipehely
- 1 mk fahéj
- só, bors
- 250 ml világos sör
- 400 g darabolt paradicsom (konzerves)
- 300 g bab (konzerves)
- 30 ml kávé
- 20 g étcsokoládé
- 250 g lasagne tészta
Az összeállításhoz
- 400 g tejföl
- 100 g sajt
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 6 ek sűrített paradicsom
- 1 mk cukor
- 1 tk római kömény
- 1 tk chilipehely
- 1 mk fahéj
- só, bors
- 250 ml világos sör
- 400 g darabolt paradicsom (konzerves)
- 300 g bab (konzerves)
- 30 ml kávé
- 20 g étcsokoládé
- 250 g lasagne tészta
Az összeállításhoz
- 400 g tejföl
- 100 g sajt
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk az olajon. Rádobjuk a marhahúst, és pár percig pirítjuk, majd mehet rá a sűrített paradicsom, a fűszerek, majd a sör és a paradicsomkonzerv. Kb. 30 percig főzzük a ragut, majd ha kellően besűrűsödött, belekeverjük a babot és a többi hozzávalót.
A lasagnetésztákat egy tepsibe rétegezzük a raguval úgy, hogy mindegyik réteg közé teszünk a tejfölből. Az utolsó réteg lasagnelapot megkenjük a maradék chilis babbal, rakunk rá kevés tejfölt, végül megszórjuk a reszelt sajttal, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a chili con carne lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!